Избрани Новини

Голям пожар горя край Селище

Пожар горя след обяд днес край Благоевград, огнеборците го спряха преди село Селище

Огънят, обхванал сухи треви, храсти и нискостеблена дъбова гора пламнал към 13:45 часа между Чукарска махала и село Селище. Към 14 часа на мястото на пожара, тикан от бурен вятър в посока селото пристигна един високопроходим ЗИЛ-цистерна. С маркучи, пръскачки и тупалки огнеборците започнаха гасенето на пожара. Към 14:45 часа пристигна и една пожарна, предаде БГНЕС.

На мястото на пожара бе и кметът на селото Методи Панайотов. Той извика и трактор, който започна да оре бразди за ограничаването разпространението на пожара. В един момент обаче пламна веригата на трактора, след като на нея се бе намотало парче полиетилен. Наложи се трактористът да вика пожарникарите, за да му загасят пламналия отдолу трактор.

Огънят бе локализиран към 15:30 часа, а разпространението му спряно в дерето преди Селище. Стихналият вятър обаче пак духна и огънят пламна там, където бе възникнал първоначално. Гасенето на горящите огнища продължава, но селото е спасено от огъня. По груби сметки са изгорели 50-ина декара сухи треви, храсти и ивици от дъбова гора.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)