Избрани Новини

Уволненият шеф на КАТ-София: В МВР има корупция!

Ако се докаже, че полицаят е платил глобата, Йовчев ще подаде ли оставка?

Нека МВР да каже – подслушван ли съм при среща с журналист в кафе и изтрит ли е записът след три дни като несъстоятелен. Това попита уволненият шеф на КАТ-София Богдан Милчев пред Нова тв.

Срещата на Милчев с журналиста била преди около три месеца. Ексшефът на КАТ обясни, че се срещал с много хора от медиите.

Разговорът с журналиста бил във връзка с разследване за корупция в МВР. В един момент външен човек натрапчиво се намесил в срещата. Тогава Милчев и репортерът разбрали, че ги записват. Впоследствие предаването било спряно след натиск, което доказвало, че подслушване е имало.

Богдан Милчев направил своя справка и установил, че е бил официално следен със СРС. След три дни обаче записът бил унищожен. Кое налага да ме подслушват, възмути се Милчев.

Срещу мене бяха извършени 28 проверки с цел да бъда дискредитиран, за да не кажа това, което сега казвам, посочи Богдан Милчев. Бившият шеф на КАТ обжалва заповедта за изпращането му в резерва, тъй като според него тя е незаконосъобразна и е издадена с цел да бъде задържан в МВР, без да може реално да работи, за да мълчи.

Той отново попита и кое е наложило служителят, пуснал фиш за превишена скорост на министър Цветлин Йовчев, сам да плаща глобата. Аз знам цялата истина, но не мога да я докажа. Ако се докаже, че полицаят е платил глобата, Йовчев ще подаде ли оставка, попита Милчев.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е регистриран от мобилна камера на столичното „Ботевградско шосе, че кара с превишена скорост. След като е издаден фиш, той не е платен от министър Йовчев, а от служител на КАТ.


Това разказа още Богдан Милчев. Има копие от това платежно нареждане, заяви той и бе категоричен: „Това е абсолютно недопустимо!"

Той уточни, че не е уволнен, а е поискал сам да напусне, за да може да разкаже какво се случва в МВР. Аз искам да предизвикам един сериозен дебат за МВР, тъй като отвътре не можех да го повдигна, заключи той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов