Избрани Новини

Гонят каруците с коне и магарета от Поморие

Животинската тяга пречела на туристите

Каруци, коне и магарета са аут от Поморие това лято. Местните власти забраниха влизането на четириколки в стария град на Поморие. Заповедта на кмета е в сила за летния сезон. Целта е превозните средства с животинска тяга да не правят лошо впечатление на туристите. Обикновено с каруци се придвижват ромите, които обикалят и събират отпадъци.

В Поморие има много каруци, но при направената проверка се е установило, че едва 30 са регистрирани. Затова беше предприета спешна регистрация на каруци, коне и магарета. Предимствата от регистрацията са и за собствениците, тъй като при кражба липсващото може да им се върне.
Собственикът на каруца Слави Мицов сподели горчивия си опит в това отношение – преди години му откраднали коня и той не можел да докаже, че е негов. Затова той е сред първите, които регистрираха животно и каруца.
Освен, че са регистрирани, някои от местните роми поддържат добре своите каручки. Поддържани или не – движението им в стария град на Поморие спира от средата на май. Привилегировани ще бъдат само четири файтона и още толкова атракционни каручки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов