Избрани Новини

Доброволци се бориха срещу расовата дискриминация

По повод  Международния ден за борба с расовата дискриминация, отбелязван на 21 март, доброволчески клуб "Младежта е толерантност" – Благоевград към Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" организира кампания под надслов ,,С различията по пътя на толерантността‘’.

Целта на кампанията е да обедини всички в една кауза – борба за хармония между различните етноси и раси, борба срещу дискриминацията, борба за едно по-толерантно общество.

Инициативата на младежите ще започне на 21 март от 12:00 – 14:00 часа. Доброволците на клуба ще бъдат с маски за лице, изобразяващи различните раси – негроидна, монголоидна, европеидна; както и маски, представящи различни етноси, които ще носят на лицата си по време на кампанията в центъра на града и ще раздават информационни материали с формата на разноцветни хартиени цветя, символизиращи многообразието на света.

Те са си поставили за цел да съберат възможно най-много снимки на усмихнати хора , които  ще подкрепят кампанията, като се снимат с написаното мото ,,Аз казвам Не на дискриминацията‘’.

По-късно всички снимки ще бъдат публикувани в официалната фейсбук страница на клуба ,,Младежта е толерантност’’ – Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)