Избрани Новини

"Красива България" отпуска 49 999 лева на Кюстендил

Областният управител на Кюстендил Иван Каракашки и Мария Михайлова – главен счетоводител на държавната администрация подписаха споразумение за проектно предложение по Проект„Красива България“ 2014 г.

На тържествената церемония в столицата присъстваха министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов и заместник-министър Светлана Дянкова.

Проектът на Областна администрация - Кюстендил е за ремонт на двуетажна административна сграда, частна държавна собственост – недвижима културна ценност от местно значение, включена в регистъра на НИНКН като „Къщата на Тонев“.

Към момента сградата е предоставена за ползване за срок от 10 години на КНСБ - Кюстендил, съобщи "Инфомрежа". Общата стойност на проекта е 99 999,00 лева, от които съфинансирането от бюджета на Областната администрация е в размер на 50 000 лв., а от Проект „Красива България“ – 49 999, лв.

Предвидената стойност за строително-ремонти работи е 94 999, 35 лв. Целите на проекта са възстановяване и опазване на оригиналната архитектура на сграда – образец на стил „сецесион“, от ранните години на 20-и век, подобряване на административната среда и създаване на заетост, чрез включване и на регистрирани безработни в „Бюро по труда“ - Кюстендил.

Изпълнение на строителните дейности е предвидено да  започне не по-късно от 2 юни и следва да завърши най-късно до 8 декември през настоящата година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)