Избрани Новини

Гръм от бомбата! Сапьори обезвредиха взрива!

Чу се лек гръм от мястото, където е бомбата! Пищят аларми на коли

Бомбата е обзвредена. Чу се лек гръм, запищяха алармите на колите, предаде репортер на Plovdivutre.bg, който следи екшъна на ул. "Христо Г. Данов". В момента сапьори правят оглед под колата и на метри от возилото.

В 10.55 часа сапьори от София дойдоха на пожар, за да обезвредят взривното устройство, сложено до колата на пловдивската топадвокатка Евелина Божикова. Спецченгетата отцепиха още по-голям периметър.

По-рано днес стана ясно, че пакет, увит в найлонова торба, е поставен до предната гума на синя "Тойота" с регистрационен номер РВ 96 96 ВР.

Колата е паркирана пред кооперацията, в която живее семейството на Евелина Божикова на ул. "Христо Г. Данов" №31 А. Евакуирани са хора, които живеят и работят наблизо.

На метри от "Тойота" - та е детска градина "Майчина грижа". Полицията забрани на персонала да извеждат малките в двора.

Божикова каза на излизане от дома си, че не знае кой може да е поставил пакета, но не се страхува. Предполага, че взривът е там за сплашване заради икономически интереси на компании, на които тя е адвокат.

Очаква се прокуратурата да съобщи подробности. Адвокатката вече е дала показания.

Тя е съпруга на бившия зам.-министър на правосъдието Севдалин Божиков и майка на бившата зам.-кметица на Пловдив Марта Божикова.

Това е втори инцидент с кола на известен пловдивски адвокат за последните дни. Наскоро бе запален луксозния джип на адв. Иван Иванов.

Очаквайте още подробности!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов