Избрани Новини

Фейсбук в любовта

Животът

19-03-2014, 14:59

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Постовете в социалната мрежа доста улесниха проучването на потенциалното гадже

Ако си гледала филма „Социалната мрежа“ знаеш, че великата идея на основателя на „Фейсбук“ Марк Цукърбърг да добави семейното положение на човека под снимката му, му носи сериозен успех. Чудя се дали е имал представа какво голямо влияние имат социалните мрежи днес върху любовния ни живот.

„Семейното положение“ тормози почти толкова потенциални свалячи, колкото и жени, които се надяват той най-после официално да обяви връзката. Но социалните правила постепенно се променят.

Постовете във „Фейсбук“ доста улесниха проучването на потенциалното гадже.

Проучване на издателството „Арлекин“, наскоро публикува резултати от проучване сред 1500 необвързани жени на възраст 18-40 години показва, че „Фейсбук“ е все по-сериозен определящ фактор в ходенето по срещи, секса и отношенията. Не е изненада, че докладът на издателството за любовта  постоянно споменава „Фейсбук“.

Първо, повечето от участничките в анкетата са казали, че технологията има положителен ефект върху любовния им живот. Освен това, „Фейсбук“ води пред другите социални мрежи при установяването на нови връзки. Почти всички жени от проучването са казали, че го използват, но по-малко от половината използват „Туитър“.

Как използват „Фейсбук“? Повечето тайно разглеждат профила на мъжа, преди да отидат на среща с него, а 25% казват, че си разменят съобщения преди първата среща.

Изглежда, че социалната мрежа играе и важна роля при решението за среща. От всички неща, които карат жените да побегнат с ужасени крясъци – мъже, пристрастени към смартфона си и неграмотници – най-честата причина са снимки на бившите. Жените искат да се чувстват като голямата награда и ако рекламната му кампания е основана на галерия от готини бивши гаджета, новата приятелка може да се чувства повече като тайната любовница, а не основният обект на желанията му.

Въпреки напредъка на технологиите, повечето необвързани жени, цитирани в доклада на „Арлекин“ казват, че все пак предпочитат мъжът да им се обади преди първа среща и да поеме традиционната роля да кара колата и да плати сметката. Много жени казват, че е по-важно да срещнат потенциалнотогадже лично, вместо онлайн.

Жените, обаче, са непостоянни същества. Те може и да не харесват мъже, които пращат смс-и, вместо да се обадят, но обичат да пращат „сексемеси“. 43% от участничките в проучването са признали, че са пращали секси смс, а една от всеки три го е правила чак след няколко срещи. Една от четири жени признава, че е пращала и своя гола снимка.

Нищо чудно, че мъжете толкова обичат смс-ите.

Източник: cosmopolitan.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов