Избрани Новини

Изпочупиха осветителни тела за над 8 000 лв. в градската градина

Крими

17-03-2014, 16:19

Снимка:

община Благоевград

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

СРАМОТА!Изпочупиха градските тоалетни в Благоевград

Неизвестни хулигани са разбили част от осветителните тела в градската градина в центъра на Благоевград

Нанесени са щети за няколко хиляди левове. При проверка на общински служители е констатирано, че са унищожени 10 стълба и са счупени 36 глобуси. Един глобус за осветление възлиза на 100 лв. заедно с монтажа и доставката, а закупуването и монтирането на един стълб е над 500 лв.

Извършителите са неизвестни, съобщават от пресцентъра на общината. Това не е първата вандалска проява в зеления кът на центъра. През септември миналата година бяха изгорени  две от пейките в градската градина, а трета беше потрошена. На  служителите от общинското дружество „Биострой”  ежедневно се налага да  връщат по местата си пейки, след като вечер биват  разместени.

Община Благоевград призовава всички жители и гости на града към отговорно поведение спрямо общинското имущество, закупено и изградено със средства на данъкоплатците.  Всеки, който забележи безчинство на хулигани или опит за унищожаване на общинска собственост, нека прояви гражданска доблест и да сигнализира на органите на реда или на „Горещия телефон“ на общината  073/ 88 44 34. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)