Избрани Новини

Меден Рудник със супер басейн за милион и половина

Община Бургас сама финансира мега проекта

Най-големият бургаски комплекс „Меден Рудник” ще се сдобие съвсем скоро с 25-метров закрит плувен басейн. Това заяви за Burgasutre.bg директорът на общинското предприятие „Спортни имоти” Живко Иванов.

„В момента се леят основите на басейна. Той ще бъде завършен до края на календарната година и даже имаме надежда, че в началото на зимата ще успеем да го пуснем в експлоатация”, заяви Иванов.

Басейнът ще се намира в средата на комплекса, за да може да бъде на максимално достъпна локация за всички жители на „Меден Рудник”. Дълбочината на съоръжението е увеличена на 1,8 м., за да се използва освен за плуване и за водна топка.

„В „Меден Рудник” няма нито един стандартен басейн. Комплексът разполага само с училищни басейни, които са доста малки. Към него ще има и по-малко съоръжение за начинаещи - с размери 10 на 10 м. Басейнът ще има и паркинг, прилежаща площ, бани, тоалетни, съблекални., както и 300 седящи места. На него ще могат да се провеждат градски и училищни състезания. Предвидили сме и доста качествена система за пречистване на водата, по-нова озонираща система, която със сигурност ще убива всички бактерии, отделно отоплителна и респирационна система”, отбеляза директорът на „Спортни имоти”.

Община Бургас ще финансира мега проекта изцяло със собствени средства, тъй като по европрограмите няма отпуснати такива за изграждане на нови спортни съоръжения.

„Около 1,3 милиона лева са парите, които Община Бургас отделя за изграждането на това съоръжение. Общината не печели нищо от това. Тя предоставя за ползване съоръженията на всички спортни клубове безплатно. В крайна сметка, всичко това се прави за града и за хората. От 4-5 години работим именно в тази насока”, каза Иванов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов