Избрани Новини

Демонстрират технологии за подземната инфраструктура

Новините

17-03-2014, 09:49

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Поредицата семинари се организира от Индустриалния клъстър

Технически семинари с демонстрация на технологии за подземната инфраструктура ще проведе Индустриален Клъстер Подземна инфраструктура /ИКПИ/ на 18 и 19-ти март в базата на ВиК – Варна, съобщиха от водното дружество.

 

Събитието е част от серия семинари с демонстрации, които ще се реализират от 11 до 19 март 2014 в четирите най-големи български градове извън столицата: Стара Загора, Пловдив, Бургас и Варна.

 

Официалното откриване във Варна е от 14 часа на 18-ти в базата на ВиК, веднага след което ще започне демонстрацията на иновативните технологии.

 

Семинарите са насочени към техническите ръководители от общините и ВиК дружествата, както и към проектантите и строителите в ютилити сектора. Участниците ще се запознаят с възможностите и предимствата  на безизкопните технологии за рехабилитация и изграждане на тръбопроводна инфраструктура.  За добиване на по-добра представа за технологиите, в рамките на събитията са предвидени и демонстрации на иновативни технологии.

 

Събитията се реализират по проект  "Насърчаване на развитието на съвременни технологии за изграждане и рехабилитация на подземна инфраструктура", с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

По време на семинарите и демонстрациите, гостите ще бъдат запознати с най-съвременните технологии за рехабилитация и изграждане на комуникации под земята, които се извършват без или с минимални изкопни дейности. Тези технологии дават възможност на града и гражданите да продължат  обичайния си динамичен и натоварен в трафика по улиците и по тротоарите живот, без да се смущават от строителните работи по изграждане на водопроводи, канализации и т.н. комуникации под земята. В България намират все по-широко приложение иновативни технологии като: Управляемо хоризонтално сондиране, Микротунелиране, Набиване на обсадни тръби с пневматичен чук, Облицовка с втвърдяване на място, Спирално навита на място тръба и други. Освен за гражданите и обществеността, модерните технологии са от изключителна полза и за самите инвеститори и изпълнители на дейности, свързани с подземна инфраструктура. Те се убеждават все повече във финансовите, екологичните и обществени предимства от тяхното приложение.

        

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов