Избрани Новини

"Habit" издейства първото място на шестокласник от Разлог в състезание по правопис на английски

Георги Тренчев от 6 “а“ клас се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 14 март 2014 г.в Езиковия кабинет на училището. Георги Тренчев спелува правилно думата “habit”и победи Габриела Илиева от 5 “а“ клас, която се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април в Благоевград. Под ръководството на г-жа Милена Бекярова, старши учител по английски език, участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември, съобщават от пресцентъра на общината. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Над 6400 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март 2014 г.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е  тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ „Кузман Шапкарев”, гр. Благоевград.  

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов