Избрани Новини

Изчезналият самолет: инцидент или терористичен акт?

Световните медии все още нямат отговор на този въпрос

Според източници на Асошиейтед прес сред малайзийските власти разследването е установило, че самолетът на Malaysia airlines е отвлечен от едно или повече лица.

В 7,30 ч. българско време започна пресконференция, на която малайзийският министър-председател Нажиб Разак даде последната информация около разследването.

Засега се знае, че самолетът е сменял посоката на движение няколко пъти, издигайки се до височина от 45 000 фута (13 700 метра), което е над лимита на Boeing 777. След това е слязъл до височина 23 000 фута, насочвайки се към малайзийския остров Пенанг, преди да се издигне отново, сменяйки посоката към Индия, предава New York Times.

Друга световна медия - Wall street journal, цитира свои източници, които твърдят, че военни радари са засичали самолета няколко пъти на различни места, след като гражданския контрол е изгубил връзка с него.

Washington post пък цитира свой източник в Пентагона, който казва “Все по-малко прилича на инцидент, все повече на криминален акт”. Reuters също отбелязва, че хипотезата за отвличане е все по-вероятна, цитирайки високопоставен представител на малайзийската полиция.

Пред кореспондентката на ABC news висш представител на малайзийската армия е споделил преди час, че “тезата за отвличане не може да бъде отхвърлена, но засега не може да бъде потвърдена категорично”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов