Избрани Новини

Над 150 души от "Напоителни системи" блокираха Е-79

Над 150 души от клон „Струма-Места”-Дупница сложиха начало на обещаната от служителите в системата на „Напоителни системи” нова вълна протести

Повод за недоволството отново е забавянето на заплатите в дружеството-над 80 дни и невнасянето на осигуровки. Идеята бе служителите от Дупница, Перник, Кюстендил, Благоевград, Петрич, Сандански и Гоце Делчев да блокират главен път Е-79 край Благоевград. Още в началото на едночасовия протест обаче полицията връчи на участниците предупредителни протоколи, че нямат право да спират движението на главната за Югозапада пътна артерия, пише dennews.bg. В местността „Полигона” край Е-79, плътен кордон от над 60 полицаи с жилетки „Антиконфликт” чакаше протестиращите, които пристигнаха с автобуси.
Движението по главния път бе спряно само за около минута, когато протестиращите пресякоха платното за да се съберат на указаното място.
Според протестиращите, президентът Росен Плевнелиев бави подписа си за промяната в закона, според която „Напоителни системи” вече е търговско дружество с умисъл. А именно, защото „искал да има протести”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов