Избрани Новини

С оспорвани двубои започна Държавният турнир по бокс за младежи в Благоевград

С оспорвани двубои стартира Държавният турнир по бокс в Благоевград, в който се включиха 40 отбора с над 160 състезатели

Зам.- кметът по хуманитарни дейности Валери Смиленов приветства участниците и им пожела успех и спортсменска игра. „Държавният боксов турнир е едно стъпало за тези млади хора, което ще ги поведе към върха и световните титли”, каза Валери Смиленов и допълни, че общинското ръководство, начело с кмета д-р Атанас Камбитов застава плътно в подкрепа на развитието на спорта в областния център на Пиринско, съобщиха от общината. Спортното събитие е организирано от община Благоевград, БК „Тайсън” и БК „Пирин”. Отец Андон Шавулев за пореден път отправи благодарности към кмета д-р Атанас Камбитов и общината, за подкрепата и предоставения боксов ринг, който дава възможност на младите таланти да тренират и да развиват уменията си в играта.

В Държавното първенство по бокс участват над 160 състезатели на възраст от 18 до 22 години. Те са групирани в категории от 49 до + 91 килограма. Срещите ще се провеждат всеки ден от 16.00 часа в зала „Скаптопара”, вече са известни и първите класирали се състезатели за втория кръг от турнира. За чистата игра в двубоите следят едни от най- добрите рефери по бокс в страната. За Благоевград се състезават: в категория 52кг - Стоян Валентинов, в категория до 69кг. - Кирил Попов, Кристиян Попов и Борислав Вангелов, а Николай Николов ще отстоява честта на ринга в категория 75 кг. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов