Избрани Новини

Нов случай на малтретирано куче в Бургас

10 души поискаха да осиновят кучето-факла Любчо

От бургаската фондация "Приятели на животните" съобщиха, че случят със запаленото куче Любчо далеч не е прецедент за морския град. От фондацията все още лекуват пребито куче. За него сигнализирали деца, станали свидетели на побоя в центъра на Бургас. Те дори помислили, че животното е мъртво. Кучето е било със счупена лопатка, на много места - с хематоми. Според природозащитницте много от хората се притесняват да свидетелстват в такива случаи, защото се страхуват от саморазправа.

Малтретираното куче Любчо се чувства по-добре, има много желаещи да го осиновят, съобщиха от Фондацията, поела грижата за гореното животно. Раните му зарастват успешно, но трябват поне още два месеца да се възстанови. В момента Любчо е настанен в приемен дом. Засега биват покривани разходите за неговото лечение, от фондацията се надяват да не се стигне за пластика, т.е. да се прешива кожа, ако не се затворят раните на животните, която е по-скъпа. Любчо се лекува с антибиотик, мазила и обезболяващи.

Около 10 души са проявили желание да осиновят Любчо. „От Фондацията ще избират внимателно осиновителите. В момента тече разследване по случая с гореното куче, но все още няма конкретни резултати", обясни за "Фокус" Миглена Иванова от "Приятели на животните". Според нея и този случай на малтретиране на животно ще остане неразкрит.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов