Избрани Новини

Офроуд сафарита и писта за летни ски са само част от новите туристически атракции в Банско

Община Банско взе участие в туристическата борса ITB – Берлин Германия, която бе проведена от 5 до 9 март 2014 г., във връзка с изпълнението на дейностите по проект „Банско, Разлог и Кресна в прегръдката на Пирин”. На най-значимия световен туристически форум Банско представи новите туристически атракции, с които посреща гостите през летния сезон. Планински маршрути и колоездене, тюбинг, писта за летни ски, минерални плажове и релаксиращи СПА процедури, конна езда в Пирин, рафтинг, офроуд сафарита, каране на АТВ и др. са само част от развлеченията, които предлага курортът. Богатата културна програма на общината и най-вече Международният джаз фестивал и фестивалът „Между три планини” породиха голям интерес у немските посетители на щанда на Банско.

В рамките на форума бяха проведени редица срещи с туроператори, журналисти и индивидуални туристи. Бе обсъдена идеята с големите туроператори за създаване на двуседмични туристически пакети в България, които да включват половината от престоя на Българското Черноморие, а другата половина в Банско.

Туристическото изложение ITB – Берлин се провежда от 1966 г. насам. През 2013 г. в него са участвали 10 644 изложители от 187 страни и региони и е посетено от 172 000 посетители, от които 113 006 професионалисти. Общата изложбена площ е около 160 000 кв. м. , а от България, на тазгодишния форум, имаше 45 изложители, като близо половината от тях бяха общини. Българският щанд се отличи с голяма площ, бе красиво подреден и привличаше огромен брой посетители.

Основният замисъл и новаторското в проект „Банско, Разлог и Кресна в прегръдката на Пирин” е развитието на регионален туристически продукт- „ПИРИН – ИЗЖИВЕЙ ПЛАНИНАТА”. Въпреки че трите общини, партниращи си в изпълнението на проекта , вече са успели да създадат своя идентичност, Пирин стои над тях, без да накърнява имената им, а напротив, придава им допълнителна стойност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов