Избрани Новини

Новият директор на Камерна опера-Благоевград: Залагам на добрия мениджмънт

Носителят на „Аскеер” Петър Радевски бе представен днес като временно изпълняващ длъжността директор на Камерна опера - Благоевград

На официална пресконференция зам.-кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов и директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” Христина Шопова го характеризираха като човек с ясна визия и цел, специалист, който ще остави следи.

Петър Радевски благодари на община Благоевград за доверието и изрази възхищението си от гледката на Кръста, който се извисява над града. Една от целите в програмата му към този момент е реализиране на постановки за деца в събота и неделя, уточни той.

„В Благоевград съм, за да работя, защото това е единствената Камерна опера в страната, а малко хора знаят за нея. Отговорността ми е да си свърша добре работата до момента, в който не се обяви конкурс за длъжността”, каза Петър Радевски. Той допълни, че ще направи всичко възможно атмосферата в операта да стане работеща и стимулираща развитието. Петър Радевски залага преди всичко на добрия мениджмънт, който ще донесе участия на Камерна опера, публичност, фестивали. „Прави чест на община Благоевград, че отделя толкова средства от бюджета за операта, но допълнителните бонуси ще дойдат от концертна дейност”, каза още Радевски. Общинското ръководство напомни, че бе взето решение по предложение на кмета д-р Атанас Камбитов на сесия на Общински съвет, приходите, които генерират културните институти, да остават за тях.

Петър Радевки обясни, че добрата организация на операта освен добрият мениджмънт е обединяването на всички индивидуални професионалисти в едно. „Душата на човека на изкуството трябва да иска, да търси концерти, не да бяга от тях. Творецът трябва да се труди непрекъснато, за да става по- добър ”, допълни той и отправи апел към медиите да бъдат част от работата на операта.

Зам.-кметът Валери Смиленов обясни, че през последната година мениджмънтът на операта е бил на ниско равнище, което е наложило назначаването на нов директор. „Правим тази стъпка за по-доброто утре на Благоевград, по пътя към европейска столица на културата”, каза още Валери Смиленов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов