Избрани Новини

От инспектората потвърдиха: МБАЛ събира неправомерни такси

МБАЛ-Благоевград събира неправомерно такси за преглед в СПО

Това установи проверка на инспекторите от РЗИ - Благоевград, след депозирана жалба от пациент. Преди няколко дни пациент заплатил сумата от 6 лв. за преглед в СПО – Благоевград. От здравната инспекция направиха спешна проверка, за да установят правомерно ли е взета таксата на пациента.

„Проверката установи, че на практика неправомерно са взети тези 6 лв.”, каза д-р Лена Павлова, директор на РЗИ – Благоевград, цитирана от е-79.com.

От здравната инспекция уточниха, че пациентите трябва първо да се свържат с личните си лекари, тъй като спешния център поема само пациенти, които отговарят на медицинския критерии за спешност.

„При такива случаи трябва да се търсят общопрактикуващите лекари. В спешно отделение има кабинет, който е дежурен. Този кабинет е сключил договори с две общопрактикуващи практики, което означава, че когато личните лекари отсъстват, пациентите им ще бъдат прегледани в Спешния център без пари. Съгласно медицинския стандарт спешни са пациентите, за които действително се изисква незабавно да бъдат диагностицирани и лекувани, в противен случай може да се стигне до смърт или до тежки необратими увреждания на жизнено важни органи. Случаят не е бил такъв”, съобщи д-р Павлова.

До дни ще бъде изготвен и доклад с препоръки за извършената проверка от здравната инспекция и ще бъде връчен на управителя на благоевградската болница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов