Избрани Новини

Благоевград става боксов ринг за една седмица

През следващите дни Благоевград ще събере любителите на бокса в зала „Скаптопара”. Държавният личен шампионат започва утре и ще приключи на 16 март

Организатори на турнира са община Благоевград, БК „Тайсън” и БК „Пирин”. В състезанията ще участват 40 отбора с над 160 боксьори. Двубоите ще се проведат на новия боксов ринг, закупен от община Благоевград и предоставен от кмета д-р Атанас Камбитов за безвъзмездно ползване на местните клубове, съобщиха от пресцентъра на общината.

Официалното откриване на елитния турнир е в 16:00 часа утре. Това е и началният час на срещите до 16 март. Участниците, които са между 18 и 22 години и представят 80 % от националните състезатели на страната, ще играят в различни категории в три последователни етапа.

Осигуреният ринг за младите боксьори и организацията на турнира са пореден израз на последователната политика на общинското ръководство за насърчаване на спорта и физическата подготовка на младите хора в Благоевград.  Тази политика се материализира най-вече чрез изграждане на подходяща инфраструктура и предоставяне на уреди и съоръжения за пълноценни тренировки на спортните клубове.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)