Избрани Новини

Положението в Рибново вече е нормално

Учебният процес в СОУ "Йордан Йовков" в гърменоското село Рибново се върна към нормалния си ритъм, коментира Манчо Джуркин, който е заел поста помощник-директор, длъжността, която е заемал преди назначението му за временен директор на учебното заведение в Рибново, съобщи "Фокус". По думите му, при завръщането си той е посрещнат като национален герой. Манчо Джуркин получи заповедта си за уволнение от директорския пост на 19 февруари по куриер.
След уволнението на Джуркин четири дни училището остана празно, а по-голямата част от учителите застанаха зад бившия си директор. В знак на протест те преустановиха учебните занятия, а неколцина бяха готови дори да депозират оставките си. На директорския пост след дълго търсене на подходящия човек бе назначен лидерът на ДПС в съседното село Осиково - Светослав Беков. На 24 февруари той бе въведен с полиция в новия си кабинет.
По думите на Джуркин в момента ситуацията в селото е спокойна, но жителите на Рибно, както и на всички села в околията на Гоце Делчев и Гърмен ще продължат с протестните си действия против политиката на ДПС и по-скоро срещу олигархичните прийоми на депутата Ахмед Башев. „Скоро ще организираме протести като "Майдана в Рибново" и в другите общини, защото е крайно време народът да се събуди и всички да разберем, че ни трябва свобода да работим, да контактуваме помежду си, да си помагаме, без да има значение кой на коя партия е привърженик", заяви още Манчо Джуркин.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов