Избрани Новини

Благоевград губи Агенцията по вписванията?

Причината е липсата на сграда за агенцията и протакането на проблема от областна администрация – Благоевград

Правосъдното министерство може да прехвърли Агенцията в Дупница или Кюстендил. Ако до дни документално не се оформи прехвърлянето на сградата на Механотехникума към общината, услугите в търговският регистър ще трябва да се преместят в друг град. За тази цел областният управител Муса Палев трябва спешно да прехвърли сградата на бившия Механотехникум към имотите на община Благоевград.

Идеята на кмета Атанас Камбитов е в Механотехникума да бъде настанен трети корпус на Югозападния университет. В освободения пък студентски корпус срещу Съдебната палата да бъдат преместени Административния съд и Агенцията по вписвания, предаде е-79.

От министерство на правосъдието ежедневно отправят ултиматуми до благоевградска община да се намери сграда за Агенцията по вписванията, която в момента е настанена в стаи на Изчислителния център. До момента обаче решение няма, заради забавяне в прехвърлянето на имота на бившия техникум от страна на държавата.

„Документално не е оформено. Механото е свободно и ЮЗУ ще освободят т.н. Трети корпус. Мисля, че те имат договорка с Общината там да се нанесат Административния съд и Агенцията по вписванията“, каза областният управител Муса Палев.

Областният управител увери, че няма да позволи Агенцията по вписванията да бъде преместена в друг град.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)