Избрани Новини

Пирин ГД би Нефтохимик на своя територия

Нефтохимик загуби последния си мач от редовния сезон в елитната ни футболна група

Шейховете отстъпиха в дербито на дъното от Пирин Гоце Делчев с 3:2 и останаха на последното място в групата преди началото на плейофните двубои.

Двубоят се игра на тежък терен и премина при равностойна игра. В началните минути домакините бяха малко по-активни и чрез Хазуров успяха да открият резултата в 9-та минута. Играта продължи равностойно, като и двата отбора трудно достигаха до чисти голови позиции. Златко Янков разчиташе на наситена средна линия и само един футболист в предни позиции - Живко Петков. Зад него играеше Любомир Божинов, който опитваше да изнася бързо топката и с точни пасове да търси бившия младежки национал. При една атака в 43-та минута, Божинов центрира и Живко Петков с глава успя да възстанови равенството, съобщи burgas.utre.bg.

Второто полувреме започна с натиск на домакините, които в рамките на три минути успяха да реализират две попадения чрез Марио Близнаков в 47-та и 50 -та минути.  Нефтохимик опита да се върне в мача и в 55-та минута стигна до попадение, но то не бе зачетено, поради засада. Десет минути по-късно Николай Костов напредна и влезе в наказателното поле на домакините, където бе повален, но реферът Георги Игнатов подмина нарушението и вместо да отсъди дузпа, вдигна жълт картон на футболиста на нафтата. Все пак очакваното се случи само три минути по-късно, когато Живко Петков бе съборен в наказателното поле на Пирин и този път Игнатов посочи бялата точка. Зад топката застана Божинов, който не сгреши и намали разликата до 3:2 за домакините.

До края и двата отбора не успяха да променят резултата. Така Пирин има в актива си 15 точки, докато Нефтохимик остава последен с 12.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)