Избрани Новини

Синьо единство се бори за единна нова десница

Партията бе подкрепена от Обединените земеделци и демократи и ГС "ЕВЕТ"

Партия Синьо единство, Гражданско сдружение "ЕВЕТ" и Обединените земеделци и демократи положиха основите на единна дясна партия.

Платформата, която изложиха на пресконференция, предлага нов модел на отворена политическа структура. Важен момент в нея е, че която организациите участват равнопоставено – без квоти, без нагласени мнозинства и взимат решенията си с консенсус.

 „Отказваме се от партийната си идентичност, гледаме в една посока и имаме една цел, която е по-голяма от всеки един от нас. Наш опонент са всички политически партии, които обслужват подмяната“, каза председателят на Синьо единство Христо Панчугов.

Моньо Христов, председател на Гражданско сдружение „Обединени земеделци и демократи“, заяви, че чрез тази платформа ще се възвърне нормалната политическа действителност в страната и ще се да даде възможност на свободните демократично мислещи хора да намерят своята алтернатива.

Ергин Емин, председател на „ЕВЕТ“, заяви: "Ние подкрепяме безрезервно платформата за създаване на единна дясна партия като средство за постигане на нашата обща кауза“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов