Избрани Новини

2 512 390 лева за спортен интернат в Петрич

Община Петрич е готова да вземе голям банков кредит, за да изпълни важен проект

За целта ще се проведе обществено обсъждане на 7 април в заседателната зала на кметството. В него ще участват съветници, експерти, граждани и представители на неправителствени организации. Те ще дискутират поемането на дългосрочен общински дълг за изпълнение на инвестиционен проект "Подкрепа на масовия спорт в трансграничния район на община Петрич, България, и на община Серес, Гърция".
Той е по Програма за европейско териториално сътрудничество. Задачата му е да се насърчи здравето и социалното благосъстояние на местното население чрез масов спорт и сътрудничество. Да се създадат, подобрят и развият условията за общи спортни дейности. Стойността му за община Петрич е 2 854 988,83 лева, предвидено е и изграждане на модерна общинска зала за спорт.
Максималният размер на дълга е 2 512 390 лв., а срокът за погасяването му е 36 месеца, считано от датата на подписване на договора за кредита, пише "Стандарт". Ще има възможност и за предсрочно погасяване на заема.
Източници за покриването на главницата ще са плащанията от управляващия орган. Кредитът ще се обезпечи с учредяване на залог върху собствените приходи на общината и учредяване на залог върху постъпленията по извънбюджетната сметка, по която постъпват средствата по проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов