Избрани Новини

В Дупница се усукаха! Председателят на ОбС отхвърли прието решение, Дангов пък сгреши фамилията на съветник

Заради грешка на езика на председателя на местния парламент в Дупница, общинският съвет не можа да избере заместник председател

Въпреки, че самият председател Владимир Владимиров предложи името на царската съветничка Силвия Овчарченска (НДСВ), самият той автоматически направи гласуването невалидно, тъй като обяви, „че решението не е прието”. Иначе, предложението беше подкрепена от 16 съветници, а 13 гласуваха против. Грешката на председателя не стана известна дори и след като червеният съветник Георги Пехливански поиска прегласуване на решението, тъй като искането било отправено късно. Така се стигна до патовата ситуация Овчарченска да получи необходимите 50 плюс 1 гласа, съобщиха от пресцентъра на общината.

До 1 юни миналата година, длъжността на заместник председател на ОбС беше поверена на Владимир Владимиров (ЛИДЕР), но по предложение на бившия шеф на мини парламента в Дупница - Ивайло Константинов (ГЕРБ), той беше детрониран и освободен с решение на съветниците. Тогава Константинов се мотивира с това, че Владимиров не упражнявал правомощията сив негово отсъствие, не ръководил подготовката на заседанията на съвета, не е координирал работата на постоянните комисии и не е подпомагал съветниците в тяхната дейност. Тогава така и не стана ясно защо докладната е внесена като спешна и извънредна, тъй като беше раздадена на влизане в залата, пише struma.com.

След като Ивайло Константинов подаде оставка от председателското място, само преди месец, Владимиров пък беше избран от съветниците на неговото място.

На сесията вчера, втория предложен за заместник на Владимиров – Кирил Попов не успя да събере необходимото мнозинство, въпреки че е съпартиец на председателя.

В началото на заседанието пък независимият общински съветник Първан Дангов пък, "сгреши" името на Костадин Костадинов (ОДБ), като в едно от изказванията си го нарече "господин Костадин Бареков". Тънката ирония, която вкара Дангов обаче пролича, тъй като наскоро Костадинов беше избран за общински координатор на партията на Николай Бареков в Дупница.

Иначе на вчерашното заседание съветниците приеха и Бюджет 2014. Точката беше записана като последна в дневния ред на сесията. След като независимият съветник Първан Дангов направи процедурно предложение точката да бъде изтеглена като първа, бюджетът беше приет с корекции в приходната и разходната част и с след бурни дебати. Против корекциите от 480 хиляди лева, гласуваха групата на ГЕРБ, от чиито състав се въздържаха Илияна Пилева и Атанас Василев. Промените пък бяха подкрепени от групите на БСП, Лидер, ОДБ и единствената съветничка от НДСВ Силвия Овчарченска.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов