Избрани Новини

Затвор за банда, крала медни тръби

Крими

07-03-2014, 15:41

Снимка:

интернет

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Четиримата отмъквали тръбите една по една в рамките на три дни

Общо 11 години лишаване от свобода за банда, задигнала медни тръби от склад на фирма, постанови Районният съд в Бургас.  По три години  затров  за Жеко Коларов, Наско Чолаков и Тодор Трошев и 24 месеца за Стефан Симеонов

От края на септември 2012 г. до 1 октомври същата година те успели да  откраднат общо 7 броя медни тръби, всяка с тегло 80 кг и обща стойност 2000 лв., собственост на едноличен търговец от Бургас. За  целта ползвали чужд автомобил „Фолксваген“.

Според обвинителния акт подсъдимите решили да проникнат в склада на дружеството, за който предварително имали информация. Като стигнали до него, Трошев останал в близост до сградата, а другите трима  почти на на  филм се покатерили по дърво до покрив на метално хале, намиращо се до склада. От покрива му те забелязали друго дърво между склада и халето. Между него и рамка на прозорец без стъкло на склада се намирали дървени талпи. Коларов, Чолаков и Симеонов се прехвърлили от покрива на металното хале на това дърво и преминали по дървените талпи, подпрени между дървото и рамката на прозореца без стъкло на склада. След това през рамката на прозореца проникнали в склада на акционерното дружество. Там намерили въпросните 7 броя медни тръби, всяка с дължина 2.3 метра. Изхвърлили всяка тръба през рамката на прозореца без стъкло извън склада, а Трошев ги подреждал. Напуснали помещението по начина, по който проникнали в него, пренесли тръбите на 50-ина метра от склада и ги укрили в храсти. После ги продали за 600 лв. на познат, който пък ги нарязал на парчета и ги пласирал в пункт за скрап в гр. Ямбол. Четиримата подсъдими си поделили парите и ги изхарчили.  Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас в 15-дневен срок.                                                                                               



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов