Избрани Новини

18-годишен излетя от Е-79, отърва се с болка в краката

Лек автомобил Голф-3 излетя от ГП Е-79 край Благоевград, но 18-годишният му водач се отърва без сериозни наранявания, въпреки серията от преобръщания

Сигналът за катастрофата е подаден към 22:15 вчера от преминаващи по Е-79, които видели, че автомобил излиза от пътя. Инцидентът е станал на 5 километра преди Симитли откъм Благоевград. Поради неизвестни причини на плавен десен завой водачът на голфа - 18-годишният Георги Т. от град Симитли, рязко отбива надясно и автомобилът започва да скача по неравностите край пътя, съобщава БГНЕС.

На този участък няма мантинела. На една от неравностите автомобилът се е проеобърнал на покрива си. Спрял е да се движи едва на 30-на метра след като излязъл от пътя. Водачът е имал късмет, че извън пътя има само храсти, а не дървета или други препятствия. На мястото на инцидента пристига линейка на ФСМП-Симитли, но медиците не откриват никой в автомобила. Пристигат и две патрулни коли на КАТ-Пътна полиция. Линейката си тръгва, като всички мислели, че водачът е избягал.

След 10-на минути от храстите излязъл водачът на катастрофиралата кола, който бил силно уплашен. Георги Т. се оплаквал от болки в главата и крака. След като написал обяснения, близките му го закараха до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград за преглед. Пробата за алкохол е отрицателна. Близки на пострадалият водач обърнаха автомобила, за да бъде изтеглен от Пътна помощ. Имаше теч на гориво от катастрофиралият автомобил, който по чудо не се е запалил. Водачът има свидетелство за управление от няколко месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)