Избрани Новини

Банско шокира с ниски цени

Мисия Банско

06-03-2014, 01:42

Автор:

БлагоевградУтре

Всичко от Автора

Метър сняг радва скиори от цял свят

Хиляди туристи от десетки чужди държави са на ваканция в най-добрия ни зимен курорт Банско. В последните дни планинският град заприлича на истински Вавилон. Тук отдъхват гости от Русия, Англия, Турция, Румъния, Израел, Норвегия, Швеция, Франция, Германия, Гърция и Румъния.
Падналият в неделя и сряда сняг осигури снежна покривка от 70-80 сантиметра, на места тя достига до 1 метър. Всички писти и съоръжения в ски центъра над курорта работят. Трасетата са отлично обработени. А многото сняг опразва хотелите през деня.
Любителите на белите спортове са в Пирин планина, за да карат ски или сноуборд. "Такава естествена снежна покривка очаквахме и ние, и туристите дълго време. Не спират работа и 250-те ни оръдия за изкуствен сняг. Условията за практикуване на белия спорт са перфектни", заяви Иван Обрейков, който е директор "Маркетинг" на фирмата - концесионер на ски центъра. Над 5000-6000 са туристите, които атакуват пистите в Пирин планина. Пълно е с народ и на Бъндеришка поляна, и на Шилигарника, и на Чалин валог. Сред гостите на града вече има доста нашенци, които се радват на заснежените трасета и на ниските цени на нощувките. Намалението е факт от няколко дни и в някои комплекси е до 30-40%. "Трябва да привлечем туристи с атрактивни цени. Това е начин да удължим сезона и да си гарантираме гости през целия месец март", твърди председателят на Туристическата асоциация в курорта Мариана Спасова. В по-скромните хотели може да се намери двойна стая и за 50 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)