Избрани Новини

Преводачката Вера Тайпале разкрива силата на женската харизма в Благоевград

В навечерието на Международния ден на жената – 8 март, община Благоевград, Младежки дом и дружество „Искрици” са подготвили богата празнична програма

Силата на женската харизма ще разкрие известната българска преводачка Вера Тайпеле. Тя гостува на Младежки дом-Благоевград на 6 март от 14:00 часа, съобщиха от пресцентъра на общината. По време на срещата ще бъде представена изложба на деца от школата „Батик”. Школата с ръководител  Цветанка Грънчарова ще представи авангардните си творения, съчетани с магична техника, характерна за създаването на творби от този тип. В дискусията Вера Тайпеле ще сподели за срещите, личностите и събитията, които са се случили след представянето на преведения от нея роман на благоевградчанката Евгения Йорданова „И да направиш добро...” Романът бе представен официално през 2013 г. в Благоевград от асоциация „Ние жените” със съдействието на община Благоевград.

Програмата в залите на Младежкия дом ще продължи от 17:30 часа на 6 март с празничен концерт „Благодаря ти мамо” на фолклорна формация „Бисери” към Център по изкуствата. Традиционният концерт е поздрав към майките. В същия час ще отвори врати и експозицията на 35 дами художници от Благоевград и региона, събрали 80 свои произведения светоусещането си за женската красота и нежност. Изложбата ще бъде експонирана в Общинската художествена зала на ул. „Крали Марко” №8.

Празничната вечер ще бъде закрита в 18:00 часа с открит урок на клуба по спортни танци към Младежки дом - „ Музикална целувка за мама”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов