Избрани Новини

Категорична присъда за невърнат кредит за детеубиеца Манчо

Тричленен състав на Благоевградския окръжен съд окончателно осъди Манчо Панюков, който закла двете си деца преди 5 г., да върне банков заем

През септември 2007 г. Манчо изтеглил 10 112 лв. кредит, като подписал схема за изплащането, но направил само частични плащания за около 200 лв. и спрял. На 15 януари 2009 г., две седмици преди да убие децата си и да подпали къщата на тъста си в с. Осиково, той лично е получил писмо от банката за забавените вноски, но не се издължил, пише в. "Труд".

Заради това банката заведе дело в съда в Гоце Делчев срещу него и го спечели, но Панюков обжалва решението. В хода на съдебното заседание той обясни, че договорът за банков кредит не бил истински и той не го е подписвал. Назначената графологична експертиза обаче е дала обратното заключение.

Окръжните магистрати отхвърлиха жалбата му и оставиха в сила решението на годецелчевските си колеги.

На 4 февруари 2009 г. Манчо закла зверски децата си Иво и Еди и подпали къщата на тъста си. При пожара пострадаха няколко роднини на съпругата му Биляна. Тя пък почина от раните си след 40 дни. Убиецът получи доживотна присъда без право на замяна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов