Избрани Новини

Бербатова започва общинска работа

Нова структура на социалните услуги в Благоевград влезе в сила от днес

Реформирането на сектора се извършва с решение на Общински съвет -Благоевград по предложение на кмета д-р Атанас Камбитов.

Според новата структура всички услуги се обособяват в три отделни комплекса - Комплекс за социални услуги за деца, Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания и Комплекс за социални услуги за стари хора. За ръководител на новия комплекс за социални услуги за деца е избран Христо Христов, а за комплекса за възрастни хора с увреждания Маргарита Бербатова. И двамата встъпиха в длъжност вчера с утвърдени длъжностни характеристики и отговорности. За третото звено предстои да бъде определен ръководител.

Реформата се предприема с цел оптимизация и повишаване качеството на предлаганите от община Благоевград социални услуги във всички бюджетни звена в социалната сфера.

Числеността и длъжностите на персонала са съобразени с изискванията на Министерство на труда и социалната политика, а изготвените длъжностни разписания осигуряват кадровото обезпечаване на звената.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)