Избрани Новини

Осъден за контрабанда си иска колите, с които пренасял стоката

BMV и Volkswagen Transporter иска  от съда в Бургас  Биркан Хасанов от с. Руец, който обжалва присъда да контрабанда на стоки.  Мъжът настоява за по –леко наказание  и държи му бъдат върнати, отнените в полза на държавата возила с които превозвал стоката към Турция.

Биркан Хасанов е осъден на година и половина условно за  незаконна търговия с акцизни стоки без бандерол, които пренасял през минтически пункт "Лесово“ към южната ни съседка  в продължение на седем месеца. Става дума за 15 000 къса цигари от различни марки и 41,5 кг тютюн нарязан, насипен, както и перилни препарати, на обща стойност 12 927 лв.

Съдът е отнел в полза на държавата предмета на контрабандата и превозните средства,  собственост на Биркан Хасанов, които послужили за превозването на цигарите, тютюна и перилните препарати.  

Подсъдимият и неговият адвокат смятат, че  наказанието е прекалено строго. Хасанов  бил с  чисто съдебно минало, оказал  е съдействие на полицията, разкаял се и съжалявал за стореното. До месец Апелативният съд в Бургас ще излезе с решение по казуса.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)