Избрани Новини

Защо БФС бута Ботев срещу Лудогорец?

Спорт

04-03-2014, 12:27

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Симеон Кичуков, 7 дни спорт

Всичко от Автора

Канарите и Литекс се опитват да вкарат прът в разградската каляска, но може да обърнат каруцата на целия ни футбол

Някой в БФС се е заел с „благородната” задача Лудогорец да усеща във врата си дъха на Литекс и Ботев. Така де, тези като правят каквото си искат в Европа, поне тук ще правят каквото им кажем ние от „Иван Асен”. А когато на тази улица решат нещо, то веднага се разбира от "черните ангели" на Борислав Михайлов. Неговите рефери разстрелват по-добре дори от черните ангели на Митка Гръбчева.

За пореден път това изпита на гърба си Златко Янков. Ама бил играл някога с Боби в Щатите, ама отборът му е гладен и слаб. Няма значение! Пращаме в Сливен някакъв чернодрешко, който разстрелва гладните и бедните. От упор. При това с контролен изстрел.

Първо пуска гол от засада на Ботев Пловдив, след това не свири очевадна дузпа за игра с ръка на Анисе

Което вече е прекалено.

Хубаво, Цветан Василев налива милиони, десетки милиони. Ама той дава парите, за да може като Кирил Домусчиев да седне в ложата или да си пусне телевизора и да се радва на играта.

Да, ама не. Излиза Ботев срещу Нефтохимик и му трябват петима съдии, за да бие. И то да бие тим, чиято издръжка до края на първенството е колкото месечната заплата на Мъри Стоилов, неговото Цане и останалите в щаба на хасковлията. Нещастно е да се подиграваш така с футболистчетата от Нефтохимик, някои от които не знаят с колко нули се пише заплатата на Хамза.

За какво в клуба се изляха 20 милиона този сезон, щом срещу Лудогорец трябва да се отменя чист гол на гостите, за да додрапа Мъри до хикс? А срещу Нафтата трябва да се пуска гол от засада, за да оцелее Ботев!? Начинът, по който Ботев е безогледно бутан от съдиите в първите два кръга от подновяването на сезона, е възможно най-лошата услуга, която БФС може да окаже на пловдивския проект.

За какво им е тогава Хамза, когато и Саид Ибраимов може да вкара гол на Нефтохимик с тези съдии?!

При това ще го направи само за 5000 лева заплата, а не за 50 бона. Направо не е за мислене какво ще се случи на 1/4-финала за купата между Левски и Ботев. Едните трябва на всяка цена да спечелят нещо за стогодишнината, другите трябва с цената на всичко да оправдаят 20-те милиона инвестиция. И едните, и другите очевидно работят добре с реферите. Лошото е, че работят отчайващо зле с футбола.

До трите точки във Варна бе избутан и другият от преследвачите с мераци да си размени шапката с Лудогорец. Литекс победи Черно море след скандална дузпа. Което показва, че приказките на Златомир Загорчич са си маршировка на зъбите и дотам. Целта на ловчанлии била Европа. Глупости!

Задачата пред Литекс е титлата и оранжевите ще я преследват на всяка цена. Да отидеш да биеш Черно море в неговата ТИМперия по този скандален начин означава, че Гриша Ганчев е решен на всичко. И варненските му партньори в изпълкома очевидно са наясно с това, щом всичко се размина с някаква закана за жалба.

В други години в подобни ситуации жалбите се подаваха по друг начин. Сега в последния кръг на редовния сезон се задава уникален сблъсък. Литекс посреща Лудогорец. През есента мачът роди безумни съдийски отсъждания. Те обаче останаха (полу) незабелязани заради убедителната победа на оранжевите. От Разград решиха, че след 2:4 няма смисъл да се жалват и не протестираха за дузпа, за редовно отменен гол, за спестени червени картони.

Сега, когато битката между двата тима ще е още по-важна, хубаво е Борислав Михайлов да прати лично рефер, който да гарантира съдийския морал в мача. В противен случай не е трудно да се прогнозира, че ще се случат страшни неща най-вече в новия изпълком.

За всички е ясно, че ако Лудогорец стане първи този сезон, а следващия влезе в Шампионската лига, надпреварата в „А” група изглежда решена за още три години напред. Не можеш да се съревноваваш с отбор, който всеки сезон си изкарва по 10-12 милиона от евротурнирите.

Затова за Ботев и Литекс е важно да сложат прът в колелата на разградската каляска. Въпросът е, че ако продължат да го правят както в първите два пролетни кръга, може да обърнат каруцата на целия ни футбол.

Край на разговора



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов