Избрани Новини

Загиналият в катастрофа Георги спасил свой съученик, ударен лошо при сбиване

Близките на семейството на 17-годишното момче все още в шок

Ученикът от Търговската гимназия в Бургас Георги Вълчев, който загина в катастрофа на 1 март, преди година пръв се притекъл на помощ на свой съученик, ударен лошо в главата.
Тийнейджърът станал жертва на агресивен изблик по време на спортен турнир и получил силен удар в челото. При вида на момчето, цялото обляно в кръв, останалите младежи се стъписали. Георги обаче не само не загубил самообладание, напрактика е организира спешното отвеждане на сина ми до болницата, разказа пред "24 часа" бащата на пострадалия тийнеджър. Никога няма да забравим това, допълни той.
Близките на семейството и приятелите на загиналото момче все още са в шок и не могат да осъзнаят случилото се. Георги е единствено дете, майката работи в общинската администрация.
Слънчево момче, при това много здрав физически, системно се занимаваше със спорт, казва директорката на гимназията Диана Савова. Не знам как ще посрещнем децата, как ще се опитаме да ги успокоим, за много кратко време двама техни съученици си отидоха нелепо заради катастрофи, добавя Савова, имайки пред вид инцидента с 18-годишната Антоанета Димитрова, която бе блъсната, докато пресича бул. "Димитър Димов" в Бургас в началото на януари.
Все още от полицията не са съобщили официално какви са причините за тежкия инцидент малко след полунощ на 1 март на кръстовището на ул. "Тодор Александров" и ул. "Спортна". Катастрофата е станала при мокра настилка, смята се, че се е получила т.нар. водна възглавница. Шофьорът е загубил контрол и колата се е ударила в крайпътен стълб. Ул.Тодор Александров" в Бургас е с много висока концентраиця на катастрофи.
По непотвърдени данни зад волана на БВМ-то е бил Вичо К., 19-годишен приятел на Георги, който в момента учи зад граница. Той се е сдобил с книжка преди месеци. В колата са се возели още Християн, съученик на загиналото момче от Търговската гимназия и още един младеж, който също се казва Георги. Първоначално Вичо и Християн са приети в неврохуриргията на бургаската болница заради травми в областта на главата и гръдния кош, но бързо след това са изписани. Четвъртият от екипажа въобще не е хоспитализиран.
Със сигурност от водача е взета кръвна проба, в последно време изследванията са не само за алкохол, но и за наркотици, резултатите трябва да излязат веднага след почивните дни, съобщиха от полицията.

Смачкатото БМВ е прибрано от разследващите за извършване на автотехническа експертиза. Според вещи в шофирането водна възглавница се получава при навливане в локва с по-висока скорост. В колко се е движело БМВ-то също ще бъде изчислено от автоекспертите. Практиката у нас е обвинение на водача да бъде повдигано едва след като е ясно заключението на вещите лица.

Приятели разказват, че Георги не е искал да излиза същата вечер. Той се е прибрал уморен след тренировка във фитнеса, но не е могал да откаже на другите от компанията. Затова е и бил отпуснат и полузаспал на задната седалка и дори не е разбрал, че колата на приятеля му лети към стълба.
Младежът е бил голям почитател на "Нефтохимик". Агитка на "шейховете" публикува снимка във Фейсбук с транспарант, на който е написано " Почивай в мир. Вечно в сърцата ни".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов