Избрани Новини

В навечерието на 3-ти март Жени ГЕРБ откриха традиционната изложба на икони в Благоевград

В навечерието на 3-ти март Жени ГЕРБ откриха в Общински изложбени зали - Благоевград традиционната изложба на икони

За поредна година съсловната организация събира в галерията творби на местни художници, които благоевградчани и гости на града могат да разгледат в рамките на месец март. Тазгодишната експозиция е под мотото „ И вярата ще ни спаси”.

„Изложбата, която откриваме е изпълнена със символика. В навечерието на 3-ти март днес повече от всякога имаме нужда от вярата, която ни е спасявала и в най-тежките исторически моменти и ни е помагала да съхраним националната си идентичност. Днес повече от всякога имаме нужда от духовност и вяра”, заяви при откриването на изложбата областният координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева.

Представители на църковното настоятелство на православен храм „Въведение Богородично” разказа за църковните предания, описващи първите икони и тяхното значение за съхраняване на православната вяра, съобщиха от пресцентъра на партията.

Гости на събитието бяха представиители на различни културни институции, авторите на творбите, благоевградчани, изкушени от изкуството.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов