Избрани Новини

Олимпийците от Банско се завърнаха от Сочи, бързаха за среща с кмета

Състезателите по биатлон от СК „Банско” с треньор Георги Джолев се срещнаха с кмета на Община Банско Георги Икономов след участието на двама от тях на Олимпийските игри в Сочи 2014. Михаил Клечеров и Иван Златев, като част от националния ни олимпийски отбор по биатлон, представиха по достойство града ни на най-престижното спортно събитие и премериха сили със световния елит преди дни. Олимпийците бяха подготвили олимпийски подарък за кмета за спомен от участието на Банско в Сочи 2014. От своя страна той им подари елегантни сувенири с герба на града ни, изработени от планински кристал с пожеланието за дълга и успешна спортна кариера.

По време на срещата спортистите обсъдиха с градоначалника трудностите, които срещат при подготовката си, като използваха възможността да благодарят за финансовата подкрепа от страна на общината, съобщиха от пресцентъра.

„Въпреки че пред общината стоят сериозни инфраструктурни проекти за реализиране през предстоящата година, в бюджета за 2014 година средствата за спорт, здравеопазване, образование и култура се запазват. Тези сфери са приоритетни за нас и винаги ще подкрепяме развитието на спорта в общината” сподели с биатлонистите Икономов.

Отбора по биатлон „Банско” с треньор Георги Джолев се състои от 15 състезатели, сред които са още Васил Чорбаджиев, Дафинка Коева, Диана Кадева, Райна Коюва и Димитър Парталов. Те ще представят Банско на оставащите кръгове от Световната купа по биатлон този сезон. Диана Кадева пък е нашата надежда за медал на Световното първенство за юноши и девойки в САЩ, което се провежда от 27.02. до 7.03.2014 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)