Деца с увреждания плетат мартенички за благотворителност в Симитли

За пета поредна година родители на деца със специални потребности, съвместно  с персонала на Дневен център за деца и младежи с увреждания “Слънчев ден” в град Симитли организират благотворителна кампания. Тя е изцяло по инициатива на родители на децата, посещаващи „Слънчев ден” и е в синхрона на бяло-червения празник – 1-ви март. От известно време в центъра, а и у дома, децата, с помощта на мама и татко, на баба и дядо, на персонала в дневния център неуморно осукват белите и червени конци. Вече са изработени десетки мартенички, работилницата на Баба Марта продължава, съобщават от пресцентъра на община Симитли.

Всеки, който има желание да се включи и да подкрепи благотворителната инициатива може да избере най – подходящите за него и близките му мартеници, творение на децата от „Слънчев ден” и да си закупи мартеничка. Те вече са разпространени в търговската мрежа в град Симитли, училищата в общината, книжарниците, в сградата на общината, както и на специален щанд в дневния център.

Всички събрани средства ще бъдат използвани изцяло за потребностите на децата от Дневен център “Слънчев ден “.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен