Избрани Новини

Вижте четирите най-необичайни начина за отслабване

Научете как да отслабнете, докато спите

Искате да имате перфектно тяло, спазвате какви ли ни диети за отслабване? И резултат няма. Не се обезкуражавайте. Има възможности за отслабване с нестандартни решения. Трябва да опитате от най-необичайни начини за отслабване. 
Първото нещо, което хората мислят, когато искат да намалят теглото си – че трябва да има диета. Но това не е най-важното при отслабване.

Ароматерапия
Ароматите силно влияят върху теглото на човека. Такъв неочакван извод са направили американски, японски, английски и испански изследователи. Ароматите помагат на жените при отслабване. Неврологът и психиатърът Алън Хирш в продължение на три години прави интересен експеримент и изследва връзката между обонянието и загубата на тегло.
Той открива 15-те миризми, които водят до отслабване. Най-популярни са миризмите на: банан, ябълка, мента, лавандула и роза. Те могат да бъдат вдишани под формата на етерични масла.

Цветна терапия

Оказва се, че може да се ползват за отслабване и цветовете Например: всички знаят, че синьото потиска апетита. За да отслабнете с помощта на синьо, просто се обграждете с красиви сини покривки и съдове за храна.

Отслабване в съня

Сънят ще ви помогне да се отървете от излишните килограми, смело заявяват френски изследователи. Дори кратък сън може да доведе до отслабване. И това твърдение е на базата, че всичко зависи от хормоните. Хората, които страдат от безсъние, често избират храни с високо съдържание на захар и мазнини. С постоянна липса на сън се усилва действието на хормона грелин, който увеличава апетита и нивото на хормона лептин пада.

Изследователи от Университета на здравеопазването Bloomberg изчислиха и точната цифра за деца: всеки допълнителен час сън намалява вероятността от затлъстяване с 9%.

Позитивни мисли

Доброто настроение е успехът навсякъде и винаги. Тук и в борбата за отслабване е същото. Така че, има някои психологически техники, за да ви помогне да отслабнете. За да отслабнете, трябва да вземете една стара книга. Въз основа на наднорменото си тегло, на всяка страница, напишете – 0.5 кг . Четете символично всеки ден. В края на всеки ден, скъсайте страницата от книгата, махнете 0,5 кг и го пуснете листа през терасата. този метод е страхотен при отслабване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов