Избрани Новини

В „нафтата” чакат парите от ТВ правата, за да излязат на чисто

Засега не стои въпросът дали Нефтохимик ще завърши първенството

Отборът на Нефтохимик почти загуби шансове за спасение и оцеляване в А група, но в тима са твърдо решени да завършат сезона. За това обаче е необходимо да постъпят свежи пари в клуба. Те са жизненоважни за покриването на основните разходи по организирането на мачовете, плащането на таксите към БФС, както и тези от санкции. Нафтата дължи пари за глоби от първия полусезон, но ръководството е постигнало споразумение с БФС при изплащането на сумите от ТВ правата, да се покрият таксите и санкциите към съюза и след това остатъка да бъде приведен в клубната сметка. С тях ще бъдат разплатени задълженията на клуба към футболисти и фирми, на които от Нефтохимик все още не са се издължили.

Засега търсенето на спонсори удря на камък, независимо от някои оптимистични новини около клуба. Истината е, че ситуацията не се е променила от зимата, въпреки позитивните очаквания. До края на редовния сезон остават два мача. Първият от тях е домакинство на Ботев Пловдив в Сливен, а вторият гостуване на Пирин Гоце Делчев. И ако се приеме, че в неделя Ботев ще търси задължителна победа и с оглед класата си не би трябвало да има съмнение, че ще я постигне, то последния мач ще даде отговор на въпроса, къде наистина се намира Нефтохимик. Спорът за това, кой е по-добър ще се реши в прекия сблъсък между Пирин и нафтата, но самата победа на неврокопчани над Черно море Варна в последния кръг говори, че отборът може би е вдигнал нивото си в сравнение с есента.

Засега не стои въпросът дали Нефтохимик ще завърши първенството. Добре е това да се случи, но дали потенциалът на отбора ще е достатъчен за постигането на позитивни резултати, е доста трудно да се прогнозира.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов