Избрани Новини

"Шанс за работа - 2014"

Ще обучават за болногледачи и озеленители

В дирекция "Бюро потруда" Стара загора стартира проектът "Шанс за работа - 2014".

Целта е да се подпомогнат най-рисковите групи на пазара на труда - безработни над 50г. с основно и по-високо образование, младежи до 29г. с основно и по-ниско образование и бежанци регистрирани в бюрата по труда.

В условията да се участва в проекта е необходима регистрация в Бюрото по труда, образователна степен минимум 8 клас за болногледачите и досега да не сте участвали в проекта.

Безработните лица над 50г. и бежанците ще бъдат обучени за болногледачи. На успешно завършилите ще бъде осигурен платен стаж за срок от три месеца в болнични и социални заведения, партньори по проекта. Младежите ще бъдат обучени за професията „Работник озеленяване”. На успешно завършилите ще бъде осигурен платен стаж за срок от три месеца за поддържане на тревните площи край релсовите пространства, гари и перони на ЖП секциите  на ДП „Национална компания Железопътна инфраструктура”, работодател - партньор по проекта.

На всички лица, включени в обучение, се предоставя стипендия за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи, когато обучението е извън населеното място по местоживеене.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов