Избрани Новини

Показно! Муса Палев паркира скъпарския си автомобил под носа на Апостола

1500 благоевградчани областният управител на Пиринско Муса Палев показа какъв не трябва да бъде българският управник

Демонстрацията стана завчера на поклонението пред паметника на Васил Левски, където бе отбелязана 141-годишнината от неговото обесване. Първият мъж на областта пристигна със служебния си „Мерцедес” ML 270 и го паркира на тротоара под носа на Апостола, газейки Закона за движение по пътищата, Общинската наредба за опазване на обществения ред и най-вече благоприличието, пише в. "Вяра". Множеството се направи, че не вижда нарушението. Насъбралите се край паметника политици и управници – също. Не дойде и общинският паяк да прибере мерцедеса нарушител. Изобщо не последва нищо от това, което щеше да последва, ако на тротоара стоеше колата на някой обикновен гражданин.

В партията на Муса Палев на такава постъпка казват гьонсуратлък.

Обикновените хора от всички партии пък казват, че това е демонстрация на недосегаемост. Нещо като: "Мога да правя всичко, за мене не важат законите!"

По някаква ирония на съдбата обидната картинка се разигра пред гранитните очи на Апостола, който преди да увисне на бесилото, учеше народа ни, че в свободна България всички ще са равни, без оглед на "класа, пол, занятие". Пред същия този величав Васил Левски, който казваше "За отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.”

Безгрешни хора няма и Муса Палев може би осъзнава грешката си. Ако е така, нека послуша Левски и „да поправи кривицата си”, като отиде и си плати глобата в „Паркинги и гаражи”.

Така ще бъде достоен за Апостола на свободата, когото отиде да почете с цвете. Ще покаже и че приема заветите му, които са формулирани в едно изречение: ”На България трябват дела, а не думи.”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов