Избрани Новини

Дипломати и политици окупират Банско

Нашествие на дипломати и политици очакват в курортния град

От 21 до 23 този месец, за пети пореден път, високите гости ще премерят сили по пистите в Пирин на дипломатическото състезание по ски.

Малко след това, в рамките на 9 дни – от 7 до 15 март – над 70 известни диджеи ще гастролират в Зимен курорт номер 1 на България. За втора поредна година британски гражданин и две големи музикални компании, базирани в Англия, организират Horizon festival. Общината, традиционен партньор на всички културни и развлекателни прояви и този път дава рамо на фиестата. Ъндърграунд и клубна музика ще звучат в 10 популярни заведения и хотели в курорта, информират от пресцентъра.

Въпреки необичайно топлото време, добрите условия за ски продължават да привличат хиляди туристи в града под Тодорка. Почитателите на ските с удоволствие, се възползват от 27 километровите модерни лифтови съоръжения, които ги отвеждат до 75-те километра професионално подготвени и надеждно обезопасени писти.

По улиците на историческия град тези дни може да се чуе пъстра смесица от чужди езици. Музеите и храмовете се радват на висока посещаемост, а местният бизнес предлага изкушения, на които трудно може да се устои.

Апокалиптичните прогнози за провален сезон едва ли ще се сбъднат! По думите на кмета Икономов, Банско приема шегите на климата като предизвикателство и предлага все повече възможности за спорт, пълноценен отдих и развлечения.

Традиция и модерност, бързи писти и кулинарни пътешествия, неподражаема природа и знаменито гостоприемство – това е Банско, българският град, вписал се в топ 20 на зимните курорти в света.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов