Избрани Новини

Ученици и учители от Рибново си взеха почивен ден в знак на протест

От гърменското село Рибново се обявиха против политическите уволнения и днес те не влязоха в час, а децата се прибраха по домовете си

Те протестират и срещу готвеното назначение на  мястото на уволнения вчера директор на СОУ ”Йордан Йовков“ в Рибново, Манчо Джуркин на лидера на ДПС в съседното село Осиково - Светослав Беков.

„Няма да допуснем директор на нашето училище да е човек от друго село. В Рибново си имаме достатъчно учители и специалисти, историята на Рибново не помни такава политическа гавра от страна на депутата от ДПС Ахмед Башев“, са най-честите коментари сред педагозите в школото, пише "Инфомрежа".

Такава е ситуацията в Рибново, съобщиха от селото. Не се изключва и вероятността в следващите дни в знак на протест учебният процес в цялата община да бъде блокиран не в защита на един или друг директор или учител, а против безпринципните рокади и политически уволнения и стреса, в който живеят вече половин година учители, родители, деца и цялата общественост в Гоцеделчевския регион, където кадрува депутатът Ахмед Башев.

Народният представител от ДПС не се посвени в телевизионен ефир да оповести кои са следващите директорски глави, които той има намерение да реже, както сам се изрази „дъбнишки зелки“. Това коментират 80 % от учителите в община Гърмен, между които текат разговори за подкрепа на колегите им от школото в Рибново.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов