Избрани Новини

Възпитаници на Езиковата на второ място в национално състезание по реч и дебати

Трима възпитаници с първи места в езиковия турнир

Възпитаничките на Езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ Михаела Кафеджийска и Алия Молова завоюваха първо място в категорията „Дуо за начинаещи“, а Виктор Стоилов стана първи в категория  „Проза за начинаещи“, на турнира по реч и дебати на Българския Чуждоезиков Съюз (BFL), който се проведе в ПГЧЕ „Христо Ботев“ в Кърджали този уикенд. Като цяло всички възпитаниците на благоевградската езикова гимназия се представиха отлично и класираха училището на второ място, с гордост съобщават от учебното заведение.
Участниците можеха да се включат в категориите: Разиграване на Драматично Дуо, Дебата "Карл Попър", Рецитиране на Поезия, Проза, Лично Ораторство. Учениците бяха разделени в две възрастови групи. Начинаещите бяха от 8 и 9 клас, по-големите  от 10, 11 и 12 клас.
Категорията Дуо представлява показване на актьорски умения на английски език, като правилата са да не се гледат и докосват. В категориите Проза и Поезия гимназистите показваха своите рецитаторски умения на английски език. При Ораторството учениците защитават предварително избрана тема. При отборните дебати на място разбираш каква тема ще защитава отборът ти, като самият дебат продължава 1 час.
Гимназистите от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ благодарят на директорката Тина Попова за условията, които им е предоставила. Според тях „главният виновник“ за успехите, които постигат в подобни състезания е американската асистентка по английски език в гимназията Атина Лао.
Отборът по реч и дебати в Езикова Гимназия е основан пролетта на 2013 и е бил шампион в два национални турнира. Главен треньор е именно преподавателката Атина Лао.
Отборът ще участва и в следващия национален турнир по реч и дебати, който ще се проведе в Американския Университет в Благоевград на 25 и 26 април тази година.
Ето и индивидуалните награди, които завоюваха възпитаниците на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“:

Полуфинали в дебата за начинаещи: Росана Петкова, Георги Георгиев, Стефани Чобанова.
Полуфинали в Дуо за големи: Нанси Дашева и Каролина Костадинова
Четвърто място в Поезия при големи: Ралица Георгиева
Трето място при Поезия за големи: Цветелина Петрунова
Трето място лично ораторство: Йоана Маноилова
Трето място при Дуо за начинаещи: Мaгдaленa Тaнчевa / Виктория Борисова
Първо място в Дуо за начинаещи: Михаела Кафеджийска и Алия Молова
Полуфинали за Поезия при големи и Първо място за Проза за начинаещи: Виктор Стоилов



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов