Избрани Новини

Жената печели повече = щастлив брак

Животът

18-02-2014, 18:25

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Домакинствата, в които жените печелят с 20 на сто повече от мъжете, са най-щастливи

Домакинствата, в които жените печелят с 20 на сто повече от мъжете, са най-щастливи, тъй като при тях разводите са с 80 на сто по-малко, установи британско проучване. Изследването било ръководено от д-р Ширийн Канджи от университета в Лестър и обхванало 4000 британски двойки с малки деца, предава inews.bg. То влиза в противоречие с предишни анализи, според които семействата, в които съпругите печелят повече, са по-нестабилни.

Но според д-р Канджи тези констатации не важат вече за съвременните британски домакинства. Изследването установило също, че част от майките на Острова въобще не желаят да работят, а да си гледат децата. Една трета от работещите майки биха предпочели, ако имат тази възможност, да си стоят вкъщи, а 60 на сто - да имат значително по-кратък работен ден.

Добре заплатените служителки също биха предпочели да прекарват повече време вкъщи, отколкото в офиса. При двойките, които не са сключили граждански брак, 20-процентният по-висок доход на дамата също спасявал партньорите от раздяла, където случаите били с 60 на сто по-малко, отколкото когато мъжът печели повече.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов