Избрани Новини

14-годишният, който падна от скалите в Пирин, все още в тежко състояние

14-годишен младеж полетя от ръба Джамджиеви скали в Пирин планина и се търкаля 80 метра по отвесните скали надолу

Състоянието му и тази сутрин продължава да е тежко и не позволява транспортирането му в друг град, предстоят му 2 операции.

Ужасният инцидент с Момчил от Варна се разиграл пред очите на баща му Радослав Арсенов. Двамата катерили скалите с цел да стигнат връх Вихрен, пише „Труд“ в днешния си брой. Сигнал за злополуката е подаден в Планинската спасителна служба към 16,00 часа в понеделник. Веднага към мястото са тръгнали екип спасители и лекар.

40-годишният мъж успял да свали сина си до пътя за хижа "Вихрен". Медикът е оказал първа помощ на потрошения тийнейджър. Момчето е с множество счупвания на двете ръце, има и тежка черепно - мозъчна травма, избити са му няколко зъба. Пострадалото дете е свалено до Шилигарника, а от там е закарано с линейка в болницата в Разлог.

"Бащата е измръзнал. Двамата били забравили мобилния си телефон в колата, случайни минувачи подали сигнал на телефон 112. Най-вероятно младежът се е подхлъзнал и това е причина за тежкото падане", казаха от ПСС - Банско. Според спасители ръбът Джамджиеви скали е много опасен, защото има заледени участъци.

Планински спасители коментираха пред bTV, че двамата тръгнали на преход изключително неподготвени, без екипировка, пренебрегвайки много важни неща. Спасители съветват още туристите задължително да носят мобилни телефони, защото по-новите модели позволяват те да бъдат локализирани по-лесно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов