Избрани Новини

Кметът на Гоце Делчев заряза лозите в Делчево

В прекрасен и незабравим празник се превърна тазгодишното издание на фестивала на виното в село Делчево, който бе организиран от Община Гоце Делчев

Празникът е посветен на Трифон Зарезан и се организира за девета поредна година. Стотици хора от региона на Гоце Делчев и други части на страната, както и гости от чужбина, посетиха живописното село Делчево през двата празнични дни.

В събота, 15 февруари, се проведе дегустация на повече от 100 вина, предоставени от винопроизводители от България, Гърция и Холандия. Специално жури отличи най-добрите, информират от общината.

На 16 февруари /неделя/, от 10:30 часа, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник областният управител на Благоевградска област, извършиха традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. Малко след това, на площада в село Делчево започна истинското празненство, което продължи няколко часа. В него участваха фолклорни състави от селата Ляски, Мусомище, Абланица и Брезница. Специални участници в програмата бяха фолклорен ансамбъл от село Волак, Гърция и фолклорен ансамбъл „Китка” от село Истибаня, община Виница, Македония.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов