Избрани Новини

Отказаха лечение на Васил извън БГ, у нас - няма донор

Близки на 36-годишния спортист молят за помощ

Комисията за лечение в чужбина два пъти отказва финансова помощ на 36-годишния Васил Бамбурски. Като причина е посочено, че в България е възможна трансплантацията, от която се нуждае младия мъж. Според близки на баскетболиста обаче у нас терапията не може да се случи, защото няма подходящ донор. А чакането може да струва един човешки живот.

Васко е прикован на болничното легло от 50 дни. Престоят този път е повече от предвиденото. Има проблеми с храносмилателната, отделителната система, както и болки, които притъпяват със силни успокоителни.

Той чака резултати от последните изследвания. Времето минава, но здравното заведение, е издало епикриза само за София, не и за чужбина. „Преместването му в столицата в момента е безсмислено, защото в България няма сигурен донор за трансплантация“, казаха за Plovdivutre.bg негови близки.

Мъжът спешно се нуждае от трансплантация, за да живее. Той страда от остра лимфоцитна левкемия. Подложен е на тежка химиотерапия, но за пълното си възстановяване трябва да му бъде направена костно-мозъчна процедура в съвсем кратък срок.

Комисията за лечение в чужбина /КЛЧ/ е създадена, за да предоставя на български граждани медицински услуги извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, които са свързани със заплащане на лечение на заболявания в чужбина. Министерството на здравеопазването  заплаща в чужбина, ако у нас няма достатъчно ефикасни средства, апаратура, методи или специалисти за лечение на конкретно заболяване при съответното лице.

Днес ние отново ще подкрепим момчето, което се бори за живота си и молим всеки, който има възможност и желание да помогне.
Животоспасяващо е…
Добри хора,
нека всички заедно подарим шанс за здраве и живот на Васко,
нека всички заедно помогнем любовта между Елена и Васко да продължи,
нека направим един жест на милосърдие и подарим усмивка в дома на една майка.
DMS VASIL – 17 777 – едно левче, а толкова много... спасява живот...

Васил Бамбурски

Дарителски сметки на Васил Митков Бамбурски са:

Райфайзенбанк

В лева: BG38RZBB91551072741303

В евро: BG41RZBB91551472741313

BIC: RZBBBGSF

Epay /Easypay: КИН6190484433

Paypal: jerel@abv.bg <mailto:jerel@abv.bg>

Skrill : vasilbamburski@gmail.com

Дарителски SMS

Текст на латиница : DMS VASIL На номер: 17 777

За абонати на Глобул, М-тел и Виваком цената за услугата е 1.20 лв с ДДС.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов