Избрани Новини

Пролет посред зима в цяла България

Жегата се завръща с пълна сила в понеделник

Температурите скачат и максималните ще надвишат 19 градуса, твърди Анна Дякова, дежурен синоптик от НИМХ - БАН.

През нощта ще преобладава ясно време. На места в Дунавската равнина и Югоизточна България ще има мъгла или ниска облачност, заяви Дякова, цитирана от "Фокус". 

Минимални температури между минус 1° и 4°, в София около 0°. Утре ще е предимно слънчево. Около обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще намалява. В по-голямата част от страната ще е почти тихо. След обяд в Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в районите с мъгла или ниска облачност - малко по-ниски, в София 17°.

По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, но след обяд ще е слънчево. Вятърът ще бъде предимно слаб, от югозапад. Максимални температури между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще е слънчево, с умерен, по най-високите части до силен вятър от запад, северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 14°, на 2000 метра - около 6°.

Във вторник ще духа слаб вятър от запад и северозапад, температурите ще са малко по-ниски. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България. В сряда и четвъртък ще бъде топло, ще има разкъсана, в четвъртък предимно значителна висока и средна облачност.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)