Избрани Новини

С конкурси за най-добро вино отбелязаха Трифон Зарезан в Приморско

Във Веселие избраха цар на виното

С празненства и конкурси за най-добро вино отбелязаха Трифон Зарезан в община Приморско. И тази година началото на празника постави кметът на общината Димитър Германов, на който се падна честа да зареже лозята в село Ново Паничарево.
Градоначалникът пожела на всички присъстващи да е плодородна и успешна годината. Празникът продължи с конкурс за най-добро вино. Вещо тричленно жури вкуси всяко едно от участващите вина, като прецени всяко по цвят, аромат, бистрота, основен вкус и остатъчна нотка. Най-добро за 2014 година се оказа червеното виното на Златина Димитрова. Георги Райков бе отличен като най-добър в производството на розе, а Атанас Иванчев в бялото вино. След приключване на конкурса празникът в Ново Паничарево продължи с музика и много веселие.
С конкурси за най-добро вино отбелязаха празника и в селата Веселие и Писменово. В надпреварата се включиха десетки изявени местни винопроизводители. Във Веселие с титлата „Цар на виното” се окичи Панайот Михалев. От всички представени вина в Писменово с най-добри качества се отличаваше това на Христо Колев, който заслужено спечели първото място.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов